Vårens skomode SS21


Example blog post
Example blog post
Example blog post

Vårens skomode SS21

Från 80-talets hetaste sneakers till världens första loafer

Penny loafers, derbys, sneakers eller paraboots? Det är frågan vi ställer oss när våra gator blir fria från vinterns eftermäle, gruset. Eftersom modet har gått från en snäv till en än mer avslappnad siluett så har vi valt att fokusera på två modeller som går att bäras mer än vid utvalda tillfällen, penny loafers och sneakers.

parallax

’’Ska vi jobba med någon så skall det vara den bästa. Därför föll valet naturligt på G.H. Bass & Co. när vi begav oss ut på jakt efter penny loafers’’

G.H. Bass historia sträcker sig bakåt 150 år i tiden, till närmre bestämt år 1876 och till skomakaren George Henry Bass. En skomakare med ett simpelt mål – skapa världens bästa sko.

Sagt och gjort ser penny loafern 1936 dagens ljus, resten är historia. Genom åren har G.H. Bass loafers gått från att promenera genom universitets-områden till att göra moonwalk tillsammans med the king of pop. Beslutet var därför enkelt – G.H. Bass & Co. ska finnas på Jupiter.

Utforska G.H. Bass & Co. →

G.H. BASS & CO.
RANGER MOC WALLACE SUEDE L.BROWN
2599 SEK

G.H. BASS & CO.
90 LARSON SUEDE LOAFERS L.BROWN
1999 SEK

G.H. BASS & CO.
90 LARSON PENNY LOAFERS BLACK
1899 SEK

G.H. BASS & CO.
90 LARSON PENNY LOAFERS BROWN
1899 SEK

parallax

Från de soldränkta kullarna i Toscana kommer allas vår favorit Buttero, ett sedan starten familjeägt företag inriktat på att producera skor i absoluta världsklass.

Vid starten 1974 var målet att skapa världens bästa ridstövlar, något som på senare år övergått till att skapa sneakers och kängor av högsta kvalité. Ett av ledorden för Buttero är att alltid jobba väldigt lokalt, varav man alltid endast vänder sig till lokala läderproducenter från Toscana.

Utforska Buttero →

BUTTERO
FUTURA SNEAKER TURQUOISE
3599 SEK

BUTTERO
FUTURA SNEAKER BEIGE
3599 SEK

BUTTERO
FUTURA SNEAKER NAVY
3599 SEK

Trots att Autry var USA’s hetaste sneakers-märke under 80-talet är det relativt okänt utanför sneakers-kretsar. 2019 lanserade de en ny kollektion i en perfekt kombination av retro och teknisk innovation, men som fortfarande samspelar med märkets DNA.

Kollektionen heter the Medalist eller som vi kallar den "Skon med den Amerikanska flaggan”. Enligt oss är Autry det bästa alternativet om man vill ha en tennis-sko som sticker ut i mängden!

Utforska Autry →

AUTRY
LOW LEATHER SNEAKER WHITE/GREY
1599 SEK

AUTRY
DALLAS LOW LEATHER SNEAKER WHITE/GREEN
1499 SEK

AUTRY
LOW TWO-TONE SNEAKER WHITE/BLUE
1599 SEK

AUTRY
DALLAS LOW LEATHER SNEAKER WHITE
1499 SEK

AUTRY
LOW LEATHER SNEAKER WHITE
1599 SEK

AUTRY
LOW LEATHER SNEAKER WHITE/NAVY
1599 SEK